För att verkligen bli en duktig rallycrossförare så gäller det att träna och åter träna, så att du som förare lär känna dina begränsningar och framförallt hur din bil funkar i olika situationer på banan. Förutom att träna så finns det olika kurser runt om i världen som du kan delta i, som gör att du kommer att få tips på hur du ska blir en bättre och snabba förare.

Det finns också prova-på att köra rallycross om du bara är en vanlig lekman och aldrig har testat att köra rallycross tidigare. För du kanske har en dröm om att kunna få känna ilningarna längs ryggraden av förtjusning och spänningen av de hastigheter som det innebär att köra rallycross. Dessa prova-på arrangemangen finns lite varstans i Sverige, men också i andra länder.

Tips och råd

Att ta del av tips och råd är aldrig fel, speciellt om du vill lyckas som rallycrossförare och siktar in dig på att blir världsmästare en dag och stå övers på prispallen.

Bromsa

En av grundreglerna för att köra fort är faktiskt att kunna bromsa rätt och mjukt. Men det gäller faktiskt att kunna bromsa vid rätt tillfällen inför kurvor, och för att kunna hitta det rätta spåret i bankrökarna. Så därför är det viktigt att du lär dig bromsa vid rätt tillfälle, vilket gör att du kan få ännu snabbar varv och kanske rent av bli först över mållinjen.

Titta rätt

När du kör varv efter varv så är det även viktigt att titta rätt på banan, för den som är ovan att köra rallycross är risken att föraren tittar alldeles för nära framför bilen. Men det är mycket viktig att titta betydligt längre fram och gärna att ha blicken på nästkommande kurva. Detta gör att du kan planera din körning och få ett bättre flyt och hitta ditt körspår på raksträckorna och genom alla kurvorna.